Έβλεπε τον Άγιο Εφραίμ ζωντανό να κοιτάει τον κόσμο που τον ασπάζονταν

7172

Όπως διηγείται η κα Κ. Φ., είχε τάξει κάθε χρόνο να πηγαίνει στην ΑΓΡΥΠΝΙΑ η οποία γίνεται στο Μοναστήρι Του 4 προς 5 Μαϊου, που τιμάται η μνήμη Του.

Μια χρονιά, πριν αρχίσει η ολονυχτία, πήγε στο γυναικωνίτη μαζί με το μικρό γιο της. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΑ ΜΗ ΝΥΣΤΑΞΕΙ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ.

Και, ω! του θαύματος, καθώς κοίταζε τη λάρνακά Του, ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ. Καθώς δε τον προσκυνούσαν,

ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΝ. Είχε μείνει εκστατική! Δεν πίστευε στα μάτια της! Ένιωθε, λες και βρισκόταν σ’ άλλον κόσμο. Αυτό συνεχίστηκε όλη τη νύχτα. Μια ανείπωτη γαλήνη την είχε καταλάβει κι όπως ήταν επόμενο δε νύσταξε.

Ο Άγιος, ω! των θαυμασίων Του, βρήκε τρόπο να την κρατήσει ξύπνια. Όταν γύρισε στο σπίτι της, στ’ Αγρίνιο, ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΣΩΜΟ, ΝΑ ΛΑΜΠΕΙ. ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΟΒΟΛΟΥΣΕ.

Τι ευλογία, Θεέ μου, για όσους έχουν ζήσει παρόμοιες εμπειρίες, που ενισχύουν την πίστη τους! ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΑΓΕ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ, ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΝΑ ΔΙΗΓΗΘΕΙ;

Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που είναι τόσο αγαπητός στους πιστούς!

ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΛΑΒΟΥΝΤΑΙ και χαίρεται ιδιαίτερα, όταν πηγαίνουν στην Ι. Μονή Του.

Σε πολλούς, μάλιστα, ο Ίδιος έχει πει: ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥ ΝΑ Σ’ ΕΥΛΟΓΩ». Τυχεροί όσοι έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν συχνά! Αναμφισβήτητα, ο Άγιος είναι πάντα εκεί. Τους περιμένει και τους δίνει πλούσια την ευλογία Του.

Δοξασμένο να είναι τ’ όνομά Του στους αιώνες των αιώνων. Αμήν!

ΧΑΡΙΝ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙΣ ΘΕΙΑ ΡΟΠΗ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΑΣ, ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Η ΣΗ ΣΟΡΟΣ, ΟΘΕΝ ΟΙ ΤΗ ΘΕΙΑ, ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΙΟΝΤΕΣ, ΚΑΡΠΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΝ, ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ.

ΥΠΕΡ. ΘΕΟΤΟΚΕ, ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, ΟΣΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΚΑΡΙΑ, ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΣ. ΑΜΗΝ!