Μία από τις πιο νόστιμες και απόλυτα νηστίσιμες γλυκές συνταγές.
Υλικά:
- ¾ φλιτζανιού ταχίνι
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
- 1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
- 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
- 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.
Καλή επιτυχία!!!