Πατήρ Ζωσιμάς: Ο Σταυρός ακτινοβολούσε σαν τον ήλιο!

1552

Η γνωριμία μου με τον πατέρα Ζωσιμά έγινε κατόπιν υποδείξεως γνωστού μας ιερέα του π. Χρυσόστομου με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας…

βρεθήκαμε στο σπίτι του π. Ζωσιμά στο Χαλάνδρι για να πάρουμε την ευχή του και για να μας σταυρώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε.

Καλημερίσαμε τον π. Ζωσιμά, και εκείνος με ρώτησε τι πρόβλημα έχω και εγώ του απάντησα ότι υπέφερα από ημικρανίες, πονοκεφάλους και ταυτόχρονα πρίζονταν οι σακούλες κάτω από τα μάτια μου.

Αμέσως μου έβαλε τον σταυρό στο μέτωπο μου και άρχισε σκυφτός να προσεύχεται για μένα.

Μοναχός Ζωσιμάς, (1937-2010)

Εγώ ξαφνικά ένοιωσα ότι ο σταυρός κάτι τραβούσε, κάτι έπαιρνε από το κεφάλι μου. Ένοιωθα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου δεξιά και αριστερά ότι κάτι προχωρούσε και πήγαινε στο μέτωπο που ήταν ο σταυρός. Κάτι σαν καπνός περπατούσε στο κεφάλι μου, που όμως το απορροφούσε ο σταυρός.

Κάποια στιγμή θυμάμαι, πήγα να σηκώσω το κεφάλι για να φιλήσω τον σταυρό και τον είδα να ακτινοβολεί σαν τον ήλιο.

Όταν σταμάτησε ο π. Ζωσιμάς να με σταυρώνει μου είπε:
– Ευαγγελία, έφυγε, αυτό ήταν τώρα έγινες καλά.

Κλαίγοντας τον ρώτησα τι είχα; Τι ήταν; και η απάντησή του ήταν:
– Έφυγε μην ανησυχείς.

Όλο αυτό διήρκησε ίσως τρία τέταρτα έως μία ώρα.

Χαρούμενοι, και εγώ ανακουφισμένη και με δάκρυα στα μάτια βγήκαμε από το σπίτι του παππούλη· κλείνοντας την σιδερένια πόρτα της αυλής είπα στον σύζυγό μου:
– Να δεις που θα βρω και δουλειά τώρα που απαλλάχτηκα από αυτό το εμπόδιο.
(Μέσα σε είκοσι μέρες άνοιξα μαγαζί).

Επιστρέψαμε στην πόλη μας και πήγαμε στο σπίτι του γνωστού μας Ιερέα π. Χρυσόστομου, ο οποίος μας είχε στείλει. Ο Ιερέας μπροστά μας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον π. Ζωσιμά και τον ρώτησε:

– Το ανδρόγυνο που σου έστειλα να σταυρώσεις, τι ήταν αυτό που είχε η Ευαγγελία στο κεφάλι; Ανησυχεί ο σύζυγός της.

Και ο παππούλης του είπε ότι:
– Η Ευαγγελία είχε κάτι κακό στο κεφάλι και τώρα έγινε καλά.

Είπε στον πατέρα Χρυσόστομο να πει στον σύζυγό μου ότι η Ευαγγελία είναι πεντακάθαρη και την ώρα που με σταύρωνε, ένοιωσε μια ακτινοβολία.

Από το βιβλίο «Ζωσιμάς Μοναχός, (1937-2010), Υποτακτικός του Ιερομονάχου Σίμωνος Αρβανίτη», των εκδόσεων η Μελέτη, Αθήναι – (Επιμέλεια Στέλιος Κούκος) pemptousia.gr