Συγχαρητήρια του Αμερικής Ελπιδοφόρου στη νέα Κυβέρνηση

2584

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Συγχαρητήρια μηνύματα προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον υφυπουργό Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη…

έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, αμέσως μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα και της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το τηλεγράφημα προς τον κ. Μητσοτάκη αναφέρει:

«Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη:

Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ προς την προσφιλή Εξοχότητά σας για να σας συγχαρώ για την νίκη της παράταξής σας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και την επάξια και πανηγυρική εκλογή σας ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος.

Τα χαρίσματα, με τα οποία σας προίκισε ο Θεός, το ήθος και οι αδιαμφισβήτητες ικανότητές σας εγγυώνται μία ευδόκιμη και καρποφόρα πρωθυπουργία, προς όφελος του έθνους και της Εκκλησίας».

Το τηλεγράφημα του κ. Ελπιδοφόρου προς τον υπουργό Εξωτερικών αναφέρει:

«Προς τον Εξοχώτατο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια:

Σας συγχαίρω για την επάξια εκλογή σας ως βουλευτού καθώς και για την επιλογή σας ως Υπουργού των Εξωτερικών. Οι προσευχές μου θα σας συνοδεύουν πάντοτε και η ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι στο πλευρό σας!».

Τέλος, στο τηλεγράφημα προς τον κ. Διαματάρη γράφει:

«Προς τον Εξοχώτατο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αντώνιο Διαματάρη:

Η ανάδειξη ενός εκλεκτού στελέχους της ομογένειάς μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες στον υψηλό θώκο του Υφυπουργού Εξωτερικών, είναι μία αναγνώριση της μέχρι τώρα μεγάλης προσφοράς σας στα κοινά πράγματα και στον δημόσιο λόγο, αλλά και μία ένδειξη ότι η νέα κυβέρνηση, της οποίας αποτελείτε εξέχον μέλος, θα ασχοληθεί με τη δέουσα προσοχή με τα προβλήματα των ομογενών του εξωτερικού και θα συνεργασθεί με την εδώ εκκλησία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ