Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Το τι κάνεις στο κρεβάτι σου, με ενδιαφέρει;

480

Πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνει ο άλλος στο σπίτι του; Γιατί έχει αλλοιωθεί η ηθική της κοινωνίας;

Φτάσαμε και ζούμε τα χρόνια που αναφέρονται στην Αγία Γραφή ότι ο διάβολος θα αλλοιώσει νόμους και καιρούς; Σιγά σιγά, βήμα βήμα, η ανθρωπότητα ολοένα αλλοιώνεται. Ο διάβολος προσπαθεί να αλλοιώσει τα πάντα. Προσπαθεί να κάνει την κοινωνία παγκόσμια να ζει ενάντια στους νόμους της Αγίας Γραφής. Και όταν η πλειοψηφία του κόσμου μάθει να ζει με αυτόν τον τρόπο, τότε θα έρθει και ο αντίχριστος.

Τότε θα έρθει ο αντίχριστος. Όταν η πλειονότητα του κόσμου θα ασπάζεται, θα δέχεται, θα εφαρμόζει και θα επικροτεί τους νόμους που θα είναι αντίθετοι προς τους νόμους του Θεού. Δεν μας ενδιαφέρει το τι κάνει και το τι νόμους εφαρμόζει ο καθένας στη προσωπική του ζωή. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, αλλά και υπεύθυνος για τη σχέση του με τον Θεό.

Εμείς οι Πνευματικοί οφείλουμε στον καθένα να του λέμε ποιο είναι το σωστό σύμφωνα με την Αγία Γραφή και όχι να επικροτούμε την αμαρτία. Ταυτόχρονα όμως θα διαφωνήσουμε με το πνεύμα και τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ολοένα μας περνάει αυτόν τον τρόπο ζωής και ότι δεν μας ενδιαφέρει το τι κάνει ο καθένας στη ζωή του και στο κρεβάτι του.

Η επιβολή όλων αυτών των αμαρτιών ως τρόπος ζωής, προωθούμενος κιόλας μέσω ορισμένων Μ.Μ.Ε. μας βρίσκει αντίθετους. Δεν μας ενδιαφέρει το πώς ζει ο καθένας, αλλά δεν δεχόμαστε τον άνομο τρόπο ζωής να μας τον επιβάλλουν ως δήθεν προοδευτικό ή ως δήθεν νόμιμο. Και νόμιμο όχι σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, αλλά σύμφωνα με το θέλημα του αντιχρίστου.