Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Παναγία είναι η Παρηγοριά στα δεινά της ζωής

3100

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λυγαρίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στις ωραίες αυτές Ακολουθίες των Χαιρετισμών και στο Ιστορικό του Ακαθίστου ύμνου και ωμίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας, ως Μάνας όλων των ανθρώπων, της ελπίδος των απελπισμένων, της Προστάτιδος πάντων των χριστιανών και ιδίως των αμαρτωλών.

« Η Παναγία αδελφοί μου είναι η σωτηρία μας, είναι η Παρηγοριά στα δεινά της ζωής, αλλά είναι και η Προστάτιδα της Πατρίδος μας. Σ’ Αυτή καταφεύγουμε, Αυτή παρακαλούμε και απ’ Αυτή αντλούμε δύναμη.

Δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε την δύσκολη αυτή περίοδο για την Εκκλησία και την Πατρίδα μας αλλά να ελπίζουμε στην Προστασία και στην Μεσιτεία της».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος με χαρά ανακοίνωσε εις τους πιστούς, ότι η Ιερά Μητρόπολίς μας ως δείγμα ενισχύσεως εις την προσπάθεια αποπερατώσεως του Κεντρικού Ναού του χωριού, καταθέτει 5.000 ευρώ και προέτρεψε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

τον Πρόεδρο και τους πιστούς να συνεχίσουν την προσπάθεια τους, ώστε ο Ναός να ολοκληρωθεί για να τον χαίρονται όλοι προς Δόξαν Θεού και του προστάτου τους αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε Καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και Καλή Ανάσταση.