Βγάζουν το φέρετρο του Φιλίππου από την κρύπτη, θα ταφεί δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ

419

: Δεκαεπτά μήνες έχουν περάσει από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου.

Και τη Δευτέρα, η βασίλισσα Ελισάβετ θα αναπαυθεί δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, το φέρετρο του οποίου θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Χθες το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, με το τελευταίο «αντίο» να αναμένεται να διαρκέσει 13 ώρες.

Μεταξύ των όσων έγιναν γνωστά, μετά την κρατική κηδεία της στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ τη Δευτέρα, η νεκρική πομπή της βασίλισσας θα κατευθυνθεί προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ. Η τελική ανάπαυση της Αυτής Μεγαλειότητας θα γίνει στο μνημείο του βασιλιά Γεωργίου 6ου, το οποίο αποτελεί μέρος του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου.

Κάτοψη του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου. Διακρίνονται η βασιλική κρύπτη και το μνημειακό παράρτημα που θα ταφεί η βασίλισσα Ελισάβετ

Για πάντα δίπλα στον πρίγκιπα Φίλιππο

Η βασιλομήτωρ και ο πατέρας της είναι θαμμένοι εκεί, όπως και οι στάχτες της αδερφής της, πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Όσο για το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου, το οποίο βρισκόταν τοποθετημένο στην κοντινή βασιλική κρύπτη μετά τον θάνατο τον περασμένο Απρίλιο, θα μεταφερθεί επίσης και θα τοποθετηθεί δίπλα στο φέρετρο της συζύγου του και βασίλισσας Ελισάβετ.

Το συγκεκριμένο αυτό μνημειακό παράρτημα στο οποίο θα ταφεί η βασίλισσα κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου 6ου, ο οποίος δεν ήθελε να παραμείνει θαμμένος στη βασιλική κρύπτη. Εχει ύψος 5,5 μέτρα και πλάτος τρία μέτρα, ολοκληρώθηκε το 1969 και κόστισε περίπου 25.000 λίρες, με τα έξοδα να τα καλύπτει η βασίλισσα. Στο μέρος αυτό στεγάζονται τα λείψανα συνολικά 45 βασιλικών, συμπεριλαμβανομένων 10 μοναρχών και άλλων επτά συζύγων τους.

iefimerida.gr