Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

1320

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρεται στην Ελλάδα, όπου θα του παρασχεθεί θεραπεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σε επικοινωνία που είχε το Διεθνές Πρακτορείο Ορθοδοξία, www.ope.gr, με την Αρχιεπισκοπή Αλβανίας επιβεβαίωσε την είδηση, την οποία και σας μεταδίδουμε, ενώ η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη μίλησε προσωπικά με τον Μακαριώτατο, ο οποίος της είπε μεταξύ άλλων σε μια σύντομη συνομιλία, ότι «άλλη μια χαράδρα βρέθηκε μπροστά του και θα την ξεπεράσει με τη βοήθεια του Θεού ενώ τόνισε ότι είναι αισιόδοξος. Στη συνέχεια ζήτησε τις προσευχές του κόσμου».

Ο Αρχιεπίσκοπος στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ήταν ευδιάθετος και διαυγής, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Άγιο Θεό αποδεχόμενος για άλλη μια φορά τις δοκιμασίες που του στέλνει.

Στη συνέχεια, η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοιού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα».

Την ίδια ώρα αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατευθύνεται στα Τίρανα, προκειμένου να μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα τον Μακαριώτατο μετά και από εντολή που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων και οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Πλήθος κόσμου έχει ανησυχήσει για τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας έχοντας κατακλύσει με ερωτήσεις για την υγεία του και ευχές για ταχύα ανάρρωση στα κοινωνικά δίκτυα του Πρακτορείου Διεθνών Ειδήσεων Ορθοδοξία ενώ οι άνθρωποι στην Αλβανία με το άκουσμα της είδησης προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τον Ιεράρχη που άλλαξε την καθημερινότητά τους προς το καλύτερο με τη δημιουργία εκπαιδευτικών κέντρων και ιατρικών κέντρων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έρχεται σήμερα στην Αθήνα για προληπτικούς λόγους αφού ως τώρα ο κορονοϊός ενώ τον προσέβαλε δεν τον έχει όμως καταβάλλει.

Ευχόμαστε ολόθερμα στον Μακαριώτατο να βγει και από αυτή την μάχη δυνατός!