Θεσσαλονίκη: Ο τροχονόμος με το βαρέλι του επέστρεψε στον Λευκό Πύργο

314

: Αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά το έθιμο με τον τροχονόμο, ο οποίος πήρε και φέτος την θέση του με το παραδοσιακό τροχονομικό βαρέλι μπροστά από τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις τροχονόμοι μπήκαν στο παραδοσιακό βαρέλι και ρύθμισαν την κυκλοφορία υπό τους ήχους της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία έπαιζε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στον Λευκό Πύργο, αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν δώρα στον τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης ευχήθηκε το 2023 να φέρει ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια σε όλο τον κόσμο και τόνισε ότι “η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσουν οι συμπολίτες με πιο ανώδυνο τρόπο τις συνέπειες των πολλαπλών κρίσεων αλλά και να συνεχίσει το αναπτυξιακό μεταρρυθμιστικό έργο”.

«Η παρουσία της Τροχαίας είναι εξαιρετικά σημαντική στο να ρυθμίζει την κυκλοφορία, στο να δίνει λύσεις στο νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης που είναι το κυκλοφοριακό. Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη χρόνια θα δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, να ολοκληρωθούν οι υποδομές, να έχουμε έτοιμο το μετρό του χρόνου τέτοια εποχή έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να ζει λαμπερές στιγμές, στιγμές ανάπτυξης», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μια ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Ευχές για καλή χρονιά έστειλαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος και Κώστας Γκιουλέκας.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος, Γεώργιος Δούβαλης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Χρήστος Μπουλούμπασης και ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος.

Το έθιμο

Το έθιμο ξεκίνησε το 1936, όταν πέρασε από το κουβούκλιο του τροχονόμου της Ρηγίλλης ο βασιλιάς. Σταμάτησε μπροστά στον τροχονόμο, βγήκε από το όχημα του άφησε ένα δώρο και του ευχήθηκε “Χρόνια Πολλά”. Την κίνηση του βασιλιά άρχισε να μιμείται ο κόσμος και τα τα δώρα γύρω από το κουβούκλιο καθιερώθηκαν.

thestival.gr