Θεσσαλονίκη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο

276

: Η έπαρση έγινε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον διοικητή του Γ’ ΣΣ

Του Μιχαήλ Λιάπη

Η επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Λευκού Πύργου με μέριμνα του Γ’ Σώματος Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου της 26ης Οκτωβρίου 1912.

Η έπαρση έγινε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον διοικητή του Γ ΣΣ, ενώ το παρών έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

Άγημα της ΣΣΑΣ έψαλε τον εθνικό ύμνο που παιάνισε η μπάντα πολεμικού ναυτικού.

Χαιρετιστήριες βολές έγιναν από τη φρεγάτα Σπέτσαι.

Για ύψιστη τιμή έκανε λόγο ο κ. Ζέρβας. “Θυμόμαστε και τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν για να είναι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία ελεύθερη και δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την παρακαταθήκη τους και να φροντίσουμε ότι η πόλη μας, η Μακεδονία μας να είναι πάντα μια κορυφαία πόλη, να είναι ένα σύμβολο στην ιστορία”.

Σε δηλώσεις του ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η έπαρση της σημαίας σήμερα μας γυρίζει 110 χρόνια πίσω και μας γεμίζει με περηφάνια για ό,τι συνοψίζει από το πέρασμα των αιώνων, μας εμπνέει πάνω από όλα πίστη στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του ελληνικού λαού. “Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αποτρέψουμε και αν χρειαστεί να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απόπειρα τετελεσμένων σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”, υπογράμμισε.

Το παρών έδωσαν από ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Διοικητής α΄στρατιάς: Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητηής Γ’ ΣΣ: Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του TyposThes.