Σεισμός – Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σε νέα εστία ο σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια

287

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλά για τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας.

Όλα τα έως τώρα γνωστά στοιχεία για τη σεισμική δόνηση των 4,9 Ρίχτερ που ταρακούνησε σήμερα Τετάρτη την Εύβοια και έγινε έντονα αισθητή και στην Αττική μέτεφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μια νέα εστία η οποία και ενεργοποιήθηκε. Δεν έχει σχέση όπως τόνισε με τους σεισμούς που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Εύβοια

Η εστία ανέφερε είναι γνωστή καθώς και το 2003 είχε γίνει σεισμός στην περιοχή, μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

Ήχησε δε «καμπανάκι» στα αρμόδια κλιμάκια και τις Αρχές «να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παράλληλα ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, επεσήμανε σε δήλωσή του στο Newsbomb.gr πως δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του δήμου.

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ αισθητός στην Αττική

Λίγα λεπτά μετά τις 14:30 ολόκληρη η Αττική σηκώθηκε στο «πόδι» από μια έντονη σεισμική δόνηση

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Στη συνέχεια το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναθεώρησε προς τα κάτω σε 4,9 βαθμούς.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, το επίκεντρο της δόνησης είναι στην κεντρική Εύβοια, 7 χλμ. από τα Ψαχνά και το εστιακό βάθος είναι 10 χλμ.

Λίγη ώρα αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση στο ίδιο σημείο, έντασης 2,4 βαθμών.

Δεύτερος μεγάλος σεισμός στην Εύβοια

Δεύτερος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 14.40 το μεσημέρι της Τετάρτης, ύψους 3.7 Ρίχτερ με επίκεντρο 11.4 χμ ΒΒΑ της Χαλκίδας.

Λίγο μετά την σεισμική δόνηση ύψους 4.8 ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στην Τριάδα, ένας νέος σεισμός ταρακούνησε την περιοχή.

Ευάγγελος Κιουλχατζής – newsbomb.gr