Ρωσία: Ιερείς ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία

2827

Ρωσία: Η έξαρση του κορωνοϊού, εκτός από τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις που έχει τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικά αγαθά, είναι σίγουρο ότι προκαλεί τον τρόμο.

Οι άνθρωποι αναζητούν λύσεις σε απλά ερωτήματα όπως εάν κολλάει κάποιος από το κουταλάκι της Θείας Μετάληψης το οποίο έχουν βάλει στο στόμα τους δεκάδες άνθρωποι κάθε φορά που κοινωνούν.

Όπως αναφέρει το orthodoxianewsagency, Ρώσοι ιερείς ρωτήθηκαν από τους πιστούς στις εκκλησίες, εάν μπορεί να κολλήσουν κορωνοϊό από το κουταλάκι της Θείας Μετάληψης και οι ιερείς απάντησαν πως «όχι».

«Δεν υπάρχει κίνδυνος της μετάδοσης του ιού μέσα από την Θεία Μετάληψη, καθώς στο ιερό ποτήριο δεν βρίσκεται ψωμί και κρασί, αλλά ο ίδιος ο Χριστός. Οπότε δεν μπορεί να φοβόμαστε τίποτα», τόνισε, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Ζούγιεφ.

Επίσης, οι ιερείς υπογράμμισαν ότι προς το παρόν στη Ρωσία δεν υπάρχουν κρούσματα του κορονοϊού και δεν πρέπει να φοβούνται να μετέχουν στις ακολουθίες και τα μυστήρια της Εκκλησίας, με την πρόφαση ότι μπορεί να κολλήσουν τον ιό λόγω της επιδημίας.