Πως θα γιορτάσουμε τις γιορτές του Δεκεμβρίου;

233

“Από μακριά και αγαπημένοι” είναι ο τίτλος με τον οποίο θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος τα φετινά Χριστούγεννα μετά και την δήλωση του Πρωθυπουργού…

από την Θεσσαλονίκη ότι φέτος πρέπει να περάσουμε τις γιορτές στο σπίτι και άντε το πολύ-πολύ με μία ακόμη οικογένεια.

Πάντως, το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι η παράταση του lockdown στην χώρα μας και για μετά τις γιορτές, αλλά ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο θα έχουμε την Παρασκευή, όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μας ανακοινώσει το “σχέδιο” για τα φετινά Χριστούγεννα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς και είπε τα εξής «κι όπως έχει πει και η Εκκλησία, οι γιορτές αυτές θα είναι διαφορετικές». «Όπως στην Πάτρα, που γιόρτασε τον πολιούχο της χωρίς την παρουσία πιστών στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Οι κάτοικοι της πόλης, ακολουθώντας την προτροπή του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, ένωσαν τις προσευχές τους ο καθένας από το σπίτι του, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού που ευνοούν την διασπορά του ιού.

Το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες, στις πόλεις που έχουν ως πολιούχους είτε την Αγία Βαρβάρα είτε τον Άγιο Νικόλαο», ανέφερε χαρακτηριστικά

Για το ίδιο θέμα μίλησε και ο κ. Πέτσας ο οποίος μάλιστα κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης συνεχάρη τους πολίτες της Πάτρας για την τήρηση των μέτρων στην εορτή του Αγίου Ανδρέα επισημαίνοντας πως:

«πραγματικά η εικόνα που υπάρχει είναι ότι και οι τοπικές Αρχές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία, ιδίως ο Μητροπολίτης, αλλά όλοι οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την έκκληση, δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Όπως σήμερα του Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Σπυρίδωνος. Είναι μεγάλες τοπικές γιορτές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, για να μην υπάρξει εστία υπερμετάδοσης του ιού, μέσα από συγχρωτισμούς που προκαλούν αυτές οι γιορτές, είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με το μήνυμα Μητσοτάκη, αυτό που έχει διαρρεύσει είναι πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξει η εστίαση, δηλαδή τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των εορτών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει κάποιου είδους απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες εκείνες προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός σε σπίτι, ενώ είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό .

Οπότε καταλαβαίνουμε όλοι τι έχει να γίνει με τις βιντεοκλήσεις…

vimaorthodoxias.gr