Παραιτείται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος;

3968

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερωνύμου χαρακτήρισε ηρωική την απόφασή του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου να παραιτηθεί του επισκοπικού θρόνου την κατάλληλη ώρα.

Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εξέφρασε την επιθυμία να τον μιμηθεί κάνοντας λόγια για «σώφρονα και ηρωική απόφαση».

Ως ήταν αναμενόμενο, αιφνιδίασε τους πάντες, πολλοί εκ των οποίων εξέλαβαν τη δήλωση αυτή ως προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος προς τους γηραιούς μητροπολίτες που δεν μπορούν να ασκήσουν επιμελώς τα καθήκοντά τους, να παραδίδουν τη σκυτάλη την κατάλληλη ώρα σε νεώτερους επισκόπους.

Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις με στενούς συνεργάτες του και μητροπολίτες που συνομιλεί τακτικά έχει επισημάνει ότι σκέφτεται να το κάνει αυτό κάποια στιγμή χωρίς να διευκρινίσει το χρονικό ορίζοντα.

Κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του προς τον νέο μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερώνυμο, στο επίσημο γεύμα που παραχώρησε ο Δήμος Αιγίου για την ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη της περιοχής, ο οποίος εξελέγη ακριβώς επειδή παραιτήθηκε ο προκάτοχος του μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε την επιθυμία αυτή δηλώνοντας πως θέλει να μιμηθεί αυτή την κίνηση του κ. Αμβροσίου.

vimaorthodoxias.gr