Παναγία Άξιον Έστι – Αθήνα: «Ήρθα να παρακαλέσω να μας έχει γερούς όλους»

2478

Γεμάτο είναι για δεύτερη ημέρα το προαύλιο της Μητρόπολης Αθηνών από πιστούς που περιμένουν υπονομετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Έστι» η οποία θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι τις 15 Μαΐου.

Παρά τη βροχή πιστοί βρέθηκαν έξω από τον μητροπολιτικό ναό από τις 5 τα ξημερώματα προκειμένου να προσκυνήσουν από τους πρώτους την εικόνα με την τόσο σημαντική ιστορία η οποία βγήκε από το Άγιον Όρος για μόλις όγδοη φορά.

Οι πιστοί, αρκετοί από τους οποίους έχουν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας, μπαίνουν στη Μητρόπολη Αθηνών σε ομάδες των 30 ατόμων προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Χθες, Πέμπτη, ο μέσος όρος αναμονής ήταν περίπου τα 40 λεπτά.

«Ήρθα γιατί για μένα η Παναγία είναι σημαντική», «ήρθα να παρακαλέσω να μας έχει η Παναγία όλους γερούς», «ήρθα γιατί θέλω να έχουμε όλοι υγεία» είπαν στις κάμερες κάποιοι από τους πιστούς.

Υπενθυμίζεται ότι το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» ξεκινά καθημερινά στις 7 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 12 τα μεσάνυχτα.

Δείτε φωτογραφίες

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Παράκληση. Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

protothema.gr