Ολοήμερες και ολονύχτιες πεζοπορίες για την Χάρη της Αγίας Μαρίνας

669

Πιστοί από κάθε γωνιά της Κρήτης εκπληρώνουν και φέτος το τάμα τους στη χάρη της Αγίας Μαρίνας.

Κρατώντας λαμπάδες, αρτοπλασίες και άλλα τάματα, κατευθύνονται προς την φερώνυμη Ιερά Μονή της Βόνης από χθες το πρωί (Τετάρτης), που αποτελεί και το επίκεντρο του εορτασμού για τον νομό Ηρακλείου.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα τάματα, το οποίο πολλοί επαναλαμβάνουν σε ετήσια βάση είναι η πεζοπορία προς το μοναστήρι και κυρίως η νυχτερινή.

Παρέες αλλά και μεμονωμένοι προσκυνητές ξεκινούν από διάφορες περιοχές, άλλων δήμων του νομού Ηρακλείου, διανύοντας ολόκληρα χιλιόμετρα, με στόχο να πραγματοποιήσουν ολονύχτιες πορείες μέσα στο σκοτάδι, εκπληρώνοντας έτσι την υπόσχεση τους στην Αγία Μαρίνα. Σκοπός τους να φτάσουν στο μοναστήρι και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα.

Μάλιστα, το τάμα της πεζοπορίας για πολλούς θα συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, πρωί και βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας έχει λάβει μέτρα, ώστε η προσέλευση των πιστών στο μοναστήρι όπως και η αποχώρησή τους να γίνεται οργανωμένα και χωρίς να σημειώνεται συνωστισμός.

Παράλληλα, δεν έχει επιτραπεί η δραστηριότητα μικροπωλητών στους χώρους γύρω από το μοναστήρι.

cretalive.gr