Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

319

Ενημέρωση 3 Ιουνίου 2022: Δεν ανιχνεύθηκε ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων, στον εργαστηριακό έλεγχο για το ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Ο 61χρονος ασθενής από το Μαρόκο είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει ήπια συμπτώματα όπως εξανθήματα και λίγο πυρετό.

Το δείγμα βγήκε θετικό στην ανεμοβλογιά, όχι στην εβλογιά.

: Πρόκειται για 61χρονο άνδρα που έχει τεθεί ήδη σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης μέχρι να αποδειχτεί αν έχει την συγκεκριμένη νόσο.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης καθώς έχει εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 61χρονο τουρίστα από το Μαρόκο ο οποίος τέθηκε σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μέχρις ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί.

Ο 61χρονος άνδρας έφτασε στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης και όταν διαπίστωσε ότι είχε φουσκάλες σε όλο του το σώμα μετέβη στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί του τμήματος επειγόντων περιστατικών του «Παπαγεωργίου» του πήραν δείγμα και το έστειλαν για εξέταση στο εργαστήριο του ΑΠΘ.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αύριο ενώ ο 61χρονος προς το παρόν έχει μόνο δερματικά συμπτώματα. Για το εν λόγω περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ.

protothema.gr