Διαψεύδεται κατηγορηματικά η εμπλοκή της Μονής του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στις εκλογές!

411

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Η Πατριαρχική Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που την φέρουν να έχει εμπλοκή στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές υποστηρίζοντας συγκεκριμένους πολιτικούς.

Η Ιερά Μονή μας ήταν και είναι πάντα ανοικτή σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την προέλευση, την καταγωγή και την αφετηρία του καθενός, πολιτική, κοινωνική, εθνική ή φυλετική. Παράλληλα με την άσκηση της μοναχικής ζωής στα πλαίσια της Παραδόσεως και της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας, βασική μέριμνα μας είναι η πνευματική διακονία και προσφορά σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε επισκέπτη ή προσκυνητή και αυτό θέλουμε να αντιλαμβάνονται όσοι επισκέπτονται την Μονή μας.

Ποτέ δεν ξεχωρίσαμε τους ανθρώπους βάσει των πολιτικών επιλογών τους, πολύ περισσότερο δεν προτρέψαμε ή κατευθύναμε ή αποτρέψαμε ή απορρίψαμε κάποιον για τις πολιτικές επιλογές του.

Έτσι λυπηθήκαμε πολύ όταν πρόσφατα υπέπεσαν στην αντίληψή μας δημοσιεύματα, δηλώσεις και φήμες που εμπλέκουν την Ιερά Μονή μας στις πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Διαψεύδουμε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε υπόνοια ή αναφορά για οποιαδήποτε σχέση άμεση ή έμμεση της Ιεράς Μονής μας και των πατέρων αυτής, με οποιονδήποτε πολιτικό σχηματισμό, παρακαλούμε δε να μην υπάρξει περαιτέρω εμπλοκή της Ιεράς Μονής μας και των πατέρων της, βάσει αυταπόδεικτα αναληθών “πληροφοριών” και ανώνυμων πηγών, στα πολιτικά τεκταινόμενα.

vimaorthodoxias.gr