Χαρδαλιάς: «Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά»

1210

: Το πώς και το γιατί η Ελλάδα οδηγήθηκε σε δεύτερη καραντίνα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα φέτος ανέλυσε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Μακεδονία» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του ο κ. Χαρδαλιάς δεν έκρυψε πως η εκτίμησή του είναι ότι «τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη για το πώς θα πάμε προς τα Χριστούγεννα και για το εάν θα εφαρμοστεί lockdown-φυσαρμόνικα, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε:

«Ξέρουμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ότι το lockdown αποδίδει γρήγορα. Είναι το πιο δραστικό μέτρο και γι’ αυτό το πιο αποτελεσματικό. Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι σίγουρα διαφορετικά, αλλά με πιστή εφαρμογή των μέτρων μπορούμε να τα γιορτάσουμε πιο περιορισμένα, με λιγότερες συναναστροφές, αλλά το κυριότερο να παραμείνουμε όλοι υγιείς».

Όσον αφορά το γιατί η Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες οδηγήθηκε σε δεύτερο «λουκέτο», ο κ. Χαρδαλιάς το αποδίδει σε δύο λόγους.

Πρώτον, σύμφωνα με τον ίδιον πάντα: ευθύνεται η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην τήρηση των μέτρων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της κοινωνικής συμπεριφοράς, του μεγαλύτερου συγχρωτισμού δηλαδή σε κλειστούς χώρους.

Και δεύτερον, «την τελευταία εβδομάδα, πριν την κυβερνητική απόφαση για τη γενικευμένη «καραντίνα», η αναπαραγωγή του ιού εμφάνισε μια εκρηκτική αύξηση σε όλη σχεδόν τη χώρα».

orthodoxianewsagency.gr