Χαρδαλιάς: Χωρίς πιστούς οι Θείες Λειτουργίες – Παρατείνονται τα «σκληρά» περιοριστικά μέτρα

1391

Την παράταση, από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για μια εβδομάδα, των απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε το απόγευμα…

της Παρασκευής στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα.

O κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η τέλεση των ιερών ακολουθιών θα πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί και για μια εβδομάδα, ενώ θα είναι ελεύθερη η προσέλευση των πιστών για «ατομική προσευχή» στο πλαίσιο άλλων μετακινήσεων.

Στις κηδείες προβλέπεται να παρευρίσκονται συγγενείς πρώτου βαθμού και έως 9 άτομα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

«Η χώρα μας συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη με την πανδημία» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ανακοίνωσε το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 11/1. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των μέτρων και ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών αλλά και οι απαγορεύσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα.

orthodoxianewsagency.gr