ΑΠΘ: Συγκινεί ο πρώτος τυφλός απόφοιτος – Οι δυσκολίες υπάρχουν στο μυαλό μας

163

ΑΠΘ: Αναφέρθηκε στη στήριξη των καθηγητών του αλλά και των δικών του ανθρώπων.

Ο Σεβαστός Κουμτζής ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων και Μηχανικών του ΑΠΘ, λίγες μόνο ημέρες από την απόκτηση του πτυχίου του, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τις δυσκολίες που υπερνίκησε αλλά και για το τι σημαίνει για τον ίδιο η πρωτιά, που ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε μια πανεπιστημιακή σχολή και να καταφέρουν να διακριθούν.

Όπως είπε ο ίδιος, δεν ήταν η πρωτιά ο στόχος του, αλλά να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα από τη σχολή και πιστεύει ότι τα κατάφερε.

Ο ίδιος απαντά σε όσους αναρωτιούνται πώς γίνεται να αριστεύσει σε μια απαιτητική σχολή ένας φοιτητής με απώλεια όρασης. «Πολλές φορές οι δυσκολίες υπάρχουν στο μυαλό μας και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης».

Αλλά δίνει και τη δική του αλήθεια σε εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του: «Αν κάποιος σκοπεύει να ακολουθήσει κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο και θέλει προσοχή είναι μεγάλο και δύσκολο το ταξίδι, αλλά γίνεται με την κατάλληλη υπομονή και προσόντα».

Ο ίδιος αναφέρεται και στήριξη των καθηγητών του αλλά και των δικών του ανθρώπων, όπως του αδερφού του Αργύρη, ο οποίος ήταν εκείνος που το 2014 έγινε η αφορμή να αλλάξει ο νόμος και να επιτρέψει στους τυφλούς φοιτητές να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια, κάτι που μέχρι τότε δεν μπορούσαν να κάνουν.

parapolitika.gr