28η Οκτωβρίου: Ακυρώνονται όλες οι παρελάσεις λόγω κορωνοϊού

1588

Παρελάσεις: Κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου δεν πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2020 είχε πραγματοποιηθεί καθώς συνέπεσε με το lockdown στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, θα βρεθεί για το εορταστικό τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου η Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως αποκάλυψε η ίδια στην πρόσφατη συνάντησή που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σακελλαροπούλου θα παραστεί στην καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου, ενώ βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 108ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40. Στην εκδήλωση θα γίνει και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας. Το απόγευμα της επομένης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία, στις 27 Οκτωβρίου στις 5.30 μ.μ. αναμένεται να πραγματοποιηθεί επιτιμοποίηση της κ. Σακελλαροπούλου από το Τμήμα Νομικής επίσης στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα σε αυτή τη φάση αν τηρηθούν τα ήδη ληφθέντα.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων.

Ένα κύμα που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων.

Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ειπε και πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παρόλα αυτά χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά.

Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές».

orthodoxianewsagency.gr