Στην Χάλκη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος το Σάββατο 8 Ιουνίου

2743

Βαρθολομαίος: Στη Χάλκη θα μεταβεί το Σάββατο 8 Ιουνίου η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμέου να ενθρονίσει τον τον νέο Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο.

Προσεχείς Πατριαρχικές Χοροστασίες, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα:

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019
Επί τη Αποδόσει της εορτής του Πάσχα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στην Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Ποτηρά Αντιφωνητού (Περιφέρεια Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου).

Σάββατο 8 Ιουνίου
Ο Πατριάρχης θα μεταβεί στην Χάλκη και θα ενθρονίσει τον νέο Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο.

Κυριακή 9 Ιουνίου
Επί τη εορτή των 318 θεοφόρων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου της Κοινότητος Μακροχωρίου, της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 18:30, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τιμήσει με την παρουσία του την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «1968», στην Αίθουσα της Σχολής Γαλατά. Πρόκειται για μία εκδήλωση της Κοινότητος Μακροχωρίου.