Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Φανερωμένη της Νέας Μηχανιώνας

360

: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελείται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης θεμελίωσε το καθολικό της μονής Αγίας Αικατερίνης στην Επανομή. Ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε πως όλα τα μοναστήρια είναι οάσεις στην έρημο του κόσμου, του εκκοσμικευμένου κόσμου.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή του με τους μοναχούς, τους οποίους αποκάλεσε «πνευματικά τέκνα» , επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επισκέφθηκε οκτώ φορές το Άγιο Όρος και από καιρού εις καιρόν διάφορες μονές και σε άλλα μέρη – μεταξύ αυτών και την ομώνυμη μόνη της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά -για να ανανεώνεται πνευματικά και να αντλεί δυνάμεις και να συνεχίζει το ποιμαντορικό του έργο και πρόσθεσε: «Και προσπαθούν οι μοναχοί να κάνουν την εκκλησία μας, τη θρησκεία μας, την πίστη, κόσμον του κόσμου».

Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη συνοδεία του, επιβιβάστηκε σε καραβάκι από τους Νέους Επιβάτες και ξεναγήθηκε δια θαλάσσης στις λιμνοθάλασσες του δήμου Θερμαϊκού, που είναι ενταγμένες στις περιοχές natura και αποβιβάστηκε στη Νέα Μηχανιώνα. Στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής στην Επανομή.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών , αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος (ΝΔ), Λεωνίδας Στολτίδης (ΚΚΕ) και η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, στελέχη της αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχοι, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, μητροπολίτες και ιερείς και αγιορείτες μοναχοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.α.