Ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος για την επίθεση στο Ναό της Γεθσημανής

1449

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄ καταδίκασε σήμερα την απόπειρα εμπρησμού της Εκκλησίας της Γεθσημανής στην Ιερουσαλήμ από έναν ριζοσπαστικό Ισραηλίτη.

Ο Μακαριώτατός χαρακτήρισε την απόπειρα ως «ρατσιστικό έγκλημα που εκθέτει την ισραηλινή ριζοσπαστική νοοτροπία στοχεύοντας τις εκκλησίες και τις περιουσίες τους».

Ο Μακαριώτατος ανέφερε «αυτή η ριζοσπαστική πράξη είναι ένα έγκλημα εμπνευσμένο από μια ακραία ιδεολογία που επιδιώκει να διώξει τους Χριστιανούς από τους Αγίους Τόπους.

Καλώ τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει το ρόλο της στην προστασία των χριστιανικών ιερών και στη διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους».

Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι το έγκλημα της απόπειρας εμπρησμού της Εκκλησίας της Γεθσημανής δεν είναι λιγότερο τρομακτικό και φρικτό από τις προσπάθειες των ριζοσπαστικών οργανώσεων να ελέγχουν τις ιδιότητες των εκκλησιών.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τόνισε ότι «ο ρατσισμός είναι ένας φρικτός εχθρός όλων των εθνών και η ειρήνη, η ανοχή και η συνύπαρξη είναι η ιδανική πύλη για ένα λαμπρό μέλλον στην πόλη της Ιερουσαλήμ, η οποία πάσχει από μίσος και ρατσισμό και για αυτό προκύπτουν αυτά τα εγκλήματα«.

Ένας 49χρονος άντρας προσπάθησε να πυρπολήσει την εκκλησία της Γεθσημανής στην ανατολική Ιερουσαλήμ ρίχνοντας εύφλεκτα υλικά στο εσωτερικό της. Ο επίδοξος δράστης συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος έριξε κάποιο «εύφλεκτο υγρό» μέσα στην εκκλησία.

orthodoxianewsagency.gr