Κίεβο: Δοξολογία για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

675

: Δοξολογία τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Χρυσότρουλο Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κίεβο για την άφιξη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία.

Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος και ο κλήρος της Αυτοκεφάλου Ουκρανικής Εκκλησίας.

O Παναγιώτατος μίλησε με το πέρας της Δοξολογίας για την επίσκεψή του με αφορμή τα 30 χρόνια ανεξαρτησίας της Ουκρανίας ενώ δώρισε στον Μητροπολίτη Κιέβου ένα καντήλι για να καίει μπροστά στις Εικόνες του Ναού.

Παρακολουθήστε:

O Παναγιώτατος συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής αμέσως μετά την άφιξή του στη χώρα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος και Φίλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, καθώς και συνεργάτες του κ. Προέδρου.

orthodoxianewsagency.gr