Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ

698

Την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου εόρτασαν σήμερα Πέμπτη 6/19 Αυγούστου 2021 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο όρος Θαβώρ, όπου έλαβε χώρα το Θείο αυτό γεγονός.

Για την εορτή της Μεταμορφώσεως τελέστηκε Ολονυχτία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με συλλειτουργούς του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κάταρ κ. Μακάριο ενώ συμμετείχαν Αγιοταφίτες Πατέρες και Αραβόφωνοι πρεσβύτεροι της περιοχής της Γαλιλαίας.

Έψαλλε ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος με τη χορωδία του σε ελληνικά και αραβικά ενώ παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Ευάγγελος Βλιώρας με λίγους πιστούς λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα από τον ανακαινιστή της Μονής και Ηγούμενο αυτής, Αρχιμανδρίτη π. Ιλαρίωνα. Το πρωί τελέστηκε πάλι Θεία Λειτουργία στο Καθολικόν της Ιεράς Μονής.

Ακόμα πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε και στη Γεσθημανή και στη Ραμάλλα υπό των Ηγουμένων των Μονών Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αβήλων κ. Δωροθέου και του Αρχιμανδρίτου π. Γαλακτίωνος.