Αγιασμός και κοπή βασιλόπιτας στον Ξενώνα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

502

Μια ξεχωριστή ημέρα για τον Ξενώνα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου στον χώρο των Ελληνικών Σχολείων στην Ηλιούπολη ήταν η Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022…

καθώς τελέστηκε αγιασμός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας.

Παρόντες στο κάλεσμα των ενοίκων ο Προϊστάμενος της Επιτροπής του Ξενώνα κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, το Κοινοτικό μέλος κ. Λεωνίδας Φοντριέ και το μέλος της Επιτροπής του Ξενώνα κ. Αλέξανδρος Καζαμίας. Παρόντες φυσικά και το προσωπικό του Ξενώνα με την Διευθύντρια κα Αγγέλα Χαραλαμποπούλου και τον Υπεύθυνο του Ξενώνα κ. Δημήτρη Γεράρδο.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση από τον Προϊστάμενο της Επιτροπής του Ξενώνα κ. Ανδρέα Ρούσσο, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε από τους ενοίκους ότι προτίθενται να κάνουν αγιασμό, να κόψουν Βασιλόπιτα και να διοργανώσουν ένα γλέντι για το καλό της νέας χρονιάς, προσέφερε με χαρά εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου ένα πλούσιο μενού πεντανόστημων εδεσμάτων, τα οποία επιμελήθηκε με πολύ φροντίδα και μεράκι η Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως.

Κατά τον αγιασμό έψαλε ο ένοικος του Ξενώνα και Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας.

Ο Σεβασιμώτατος Μητροπολίτης μετά το πέρας της τελετής ευχαρίστησε όλους του ένοικους του Ξενώνα για την πρωτοβουλία που είχαν να ξεκινήσουν την νέα χρονιά με Αγιασμό και ευχήθηκε η φετινή χρονιά να φέρει, όπως είπε «το διαφορετικό», το κάτι άλλο από αυτό πού ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια. Ευχήθηκε επίσης από καρδιάς σε όλους, προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

Και για τους δασκάλους και καθηγητές των Ελληνικών σχολείων ευχήθηκε καλή δύναμη στο πραγματικά δύσκολο και σπουδαίο έργο που επιτελούν όπως χαρακτηριστικά είπε. Έθεσε την Εκκλησία και τον εαυτό του προσωπικά στο πλευρό κάθε Ελληνικής κοιτίδας, κάθε Σωματείου, των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων και των εκπαιδευτικών τους, και γενικότερα όλης της Ελληνικής Παροικίας.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Προϊστάμενος της Επιτροπής του Ξενώνα κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο οποίος ευχαρίστησε τους ενοίκους για την πρωτοβουλία της Αγιοβασιλόπιτας, και απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς τους ευχαρίστησε προσωπικά για το έργο που επιτελούν για τα παιδιά μας, τα παιδιά της Παροικίας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακολούθησε υπό την ευλογία και την καθοδήγηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη η κοπή της πρώτης Αγιοβασιλόπιτας από τον κ. Ανδρέα Ρούσσο και την κα Ελένη Ταμπάκη και στην συνέχεια η κοπή της δεύτερης από τον κ. Λεωνίδα Φοντριέ και την κα Λία Γκανά. Το φλουρί για αυτή την χρονιά το κέρδισαν ο Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Γιάννης Κούντριας και ο Αρχισυντάκτης του Νέου Φωτός και του ομογενειακού ιστοτόπου ekkairo.org κ. Βασίλης Πουλαρίκας στους οποίους όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν ότι καλύτερο για την νέα χρονιά.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου –