Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για την ώρα της Ανάστασης

896

Πρόταση να γίνει η Ανάσταση όπως παραδοσιακά γίνεται στις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και όχι νωρίτερα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός κάνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ1.

Τόνισε ότι αν όλα γίνουν νωρίτερα, δοθεί το Άγιο Φως και ολοκληρωθεί η Αναστάσιμη Λειτουργία, ίσως αυτό σταθεί αφορμή για συσσώρευση ανθρώπων και συγχρωτισμό στις πλατείες. «Έχω μια αίσθηση ότι αν κρατούσαμε το παραδοσιακό θα είχαμε μία μικρή έξοδο και επιστροφή πίσω στο σπίτι, έγκαιρα», εξήγησε.

Επιπλέον επανέλαβε την πρόταση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας για αύξηση του αριθμού των πιστών στις εκκλησίες με τη μείωση των τετραγωνικών που απαιτούνται για το κάθε άτομο. Εξήγησε επίσης ότι πλέον μεγάλος αριθμός των πιστών που παραδοσιακά εκκλησιάζονται, έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Κάλεσε τέλος τους νέους να είναι προσεκτικοί και να φροντίζουν τόσο τους ίδιους όσο και τους μεγαλύτερους ενώ επισήμανε ότι είναι θετικό ότι οι νέοι «βρήκαν αποκούμπι στα σκαλιά των Ιερών Ναών. Ξέρετε οι νεωκόροι μας καθαρίζουν καθημερινά τον περιβάλλοντα χώρο και τα σκαλιά των ναών και όχι το εσωτερικό τους. Καταλαβαίνω την πίεση των νέων και γιa αυτό και θέτω το θέμα της ώρας της Αναστάσεως το Μ. Σάββατο».

orthodoxianewsagency.gr