Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στο κελί του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής

947

Το απόγευμα του Σαββάτου, 15ης Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος είχε την ευλογία να προσκυνήσει…

το μοναστικό κελλί του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Μήλεσι της Αττικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τα εξής μετά το προσκύνημά του: «Είναι δύσκολο να εκφράσει κάποιος με λόγια πόση μεγάλη ευλογία αισθάνομαι ότι έλαβα επισκεπτόμενος το ταπεινό αυτό κελλί του Αγίου Πορφυρίου.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο συγκεκριμένος είναι ο κατεξοχήν Άγιος του αιώνα μας, ο Άγιος της αγάπης και της κατανοήσεως, ο Άγιος τον οποίο αισθάνονται τόσο κοντά τους κυρίως οι νέες γενιές ως πνευματικό τους καταφύγιο».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα πραγματοποιώντας σειρά επαφών και επισκέψεων. Το πρωί του Σαββάτου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.

Την εβδομάδα που ξεκινά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο “Ionian Village”, το επίσημο καλοκαιρινό κατασκηνωτικό κέντρο της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής το οποίο βρίσκεται σε ιδιωτική εγκατάσταση στις ακτές του Ιονίου Πελάγους στη δυτική Πελοπόννησο.

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος αναμένεται να υποδεχθεί τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζώρτζ Τσούνη, ο οποίος ως έφηβος είχε περάσει μερικά καλοκαίρια στο “Ionian Village”. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 17.000 Ελληνοαμερικανοί έχουν επισκεφθεί τις κατασκηνώσεις από την ίδρυσή τους το 1970.

orthodoxianewsagency.gr