Θεία Λειτουργία στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

2682

Μητρόπολη Δημητριάδος: Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας τέλεσε σήμερα υποδειγματική – κατηχητική Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της Τοπικής μας Εκκλησίας για τα Σώματα Ασφαλείας της περιοχής μας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλειος Καραΐσκος και πλήθος Αξιωματικών και Υπαξιωματικών με τις οικογένειές τους. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Θεολόγος – Καθηγητής κ. Σωτήριος Τσιτσιρίγκας εξηγούσε τα τελούμενα στους εκκλησιαζομένους.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την ευλάβεια των ανδρών και των γυναικών της ΕΛ.ΑΣ και ανέλυσε το βάθος και την αξία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, το οποίο αποτελεί το κέντρο της Εκκλησιαστικής ζωής.

Ξεχωριστή ευλογία, εκτός της Θείας Λειτουργίας, αποτέλεσε η έλευση στο Αστυνομικό Μέγαρο του τεμαχίου της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσεται στην γυναικεία Ιερά Μονή της Παναγίας Ξενιάς, το οποίο εκόμισε προσωπικώς η Ηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Νυμφοδώρα.

Στο τέλος, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, ο κ. Ιγνάτιος δώρισε ένα κράνος σε άνδρα της ομάδας «Δίας», ενώ εκ μέρους του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τίμησε Αστυνομικούς εθελοντές αιμοδότες.