Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στην Αργολίδα

3069

Μητρόπολη Αργολίδος: Από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και τον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαλαντρενίου γίνεται γνωστό ότι την 2α Μαίου 2019, εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ναός του αγίου στο Μαλαντρένι.

Οι εφετινές εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 30 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. με την υποδοχή του ιερού λειψάνου των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν Λέσβω μαρτυρησάντων.

Μετά την υποδοχή, θα ψαλεί η ιερά Παράκληση των αγίων, και κατόπιν θα πραγματοποιηθεί σύντομη ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεοχάρη Βαρνάβα, Κληρικό της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την Τετάρτη το πρωί στις 7 θα ψαλλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του μικρού αγιασμού.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:30 μ.μ. θα ψαλεί μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 2 Μαίου και ώρα 7 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ.κ. Αθηναγόρου.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον ενοριακό Ναό μέχρι την ημέρα της πανηγύρεως του Ναού, Πέμπτη 2 Μαίου, όπου στις 12 το μεσημέρι θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση των αγίων και κατόπιν θα γίνει η αναχώρηση των ιερών λειψάνων.

Το ιερό αναλόγιο θα πλαισιώσουν σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου-Καθηγητού κ. Δημητρίου Καρκαλάτου και του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Δαρλάση.