Σύρος: Τέσσερις Ιεράρχες στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δωρόθεου

140

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου τελέστηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στην Ερμούπολη παρουσία τεσσάρων Ιεραρχών.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου:

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως τελέσθηκε χθες, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, προσωπικού προστάτου κληρωθέντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ , Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Εφημερίων από τη Σύρο και τα αλλά νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, των Κυκλάδων, την Αθήνα και αλλά μέρη της Ελλάδος, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, της Ηγουμενευούσης της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, Μοναχής Παρθενίας, της Βουλευτού Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας κας Αικατ. Μονογυιού, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Αντιδημάρχου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Φωτεινιά, του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου,

του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Δημ. Κοσμά, Πέτρου Ραουζαίου και Νικ. Σκευοφύλακα, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Γκύζη, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Βαμβακούση, των Προϊσταμένων των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Περιφ. Νοτίου Αιγαίου, του Διοικητή της Ναυτικής Ακαδημίας, του Υποδιοικητή της Ναυτικής Βάσης Αγκαθωπών, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Χαρίτου, του Προέδρου του Κυνηγητικού Συλλόγου Σύρου, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, και πολλών πιστών από τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο και την Άνδρο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ανεφέρθη στην καθιέρωση της Πανηγύρεως του Αγίου Δωροθέου από το 1965, επί Αρχιερατείας του αοιδίμου Προκατόχου του Δωροθέου Α΄, μερίμνη του οποίου ιστορήθηκε στο Άγιο Όρος η εφέστιος Εικόνα του Αγίου, τόνισε ότι ο εορτασμός της ιεράς μνήμης των Αγίων, εκτός των άλλων, είναι και ευκαιρία συνάξεως αδελφών επί το αυτό, όπως απόψε των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Θήρας κ. Αμφιλοχίου, τους οποίους με εγκάρδιους λόγους ευχαρίστησε, διότι διόδευσαν ξηράν και διέπλευσαν θάλασσαν προκειμένου να συνεορτάσουν τα ονοματήριά του, μνησθείς των πολυετών φιλικών και πνευματικών δεσμών που τους συνδέουν και καταθέσας τα πλεονεκτήματα και τις αρετές που διέπουν τον καθένα.

Το θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος, αναφερθείς στην παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και το χρέος όλων να διαφυλάξουν ακέραιη την παρακαταθήκη της πίστεως και να την μεταλαμπαδεύσουν στους νεωτέρους, στον κόσμο ολόκληρο!

Τέλος, ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για όσα προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας κατά το διάστημα της Τοποτηρητείας του και του ευχήθηκε εκπλήρωση κάθε ευγενούς στόχου του.

vimaorthodoxias.gr