Στον Κορίνθου Διονύσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

2836

Μητρόπολη Κορίνθου: Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου, όπου είχε συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέφθασε στο Επισκοπείο περί τις 9:30 το πρωί συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, τον βουλευτή του Νομού κ. Χρήστο Δήμα και τους υπολοίπους επιτελείς του. Στην Αίθουσα του θρόνου του Επισκοπείου εκτός από τον Μητροπολίτη τον υποδέχθηκαν ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, Πρωτοσύγκελλος και άπαντες οι Κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για εκκλησιαστικά, πολιτικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και φιλανθρωπικά θέματα, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο κεφάλαιο που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας και στην τρέχουσα επικαιρότητα των εν εξελίξει εκλογικών αναμετρήσεων.

Ο Σεβασμιώτατος, εκτός των άλλων, παρακάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, αν κληθεί από τον Λαό να κυβερνήσει την Χώρα, να μην αποστρέψει τα μάτια του από την «μάνα» Εκκλησία και ο κ. Μητσοτάκης αβίαστα αποκρίθηκε ότι, λόγω των οικογενειακών βιωμάτων του, πάντοτε θα στέκεται κοντά στην Εκκλησία και στους Κληρικούς της.

Άξια αναφοράς ήταν και η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για την στάση αρωγής και συμπαράστασης, που οφείλει να κρατήσει η Πολιτεία προς την Εκκλησία, ως προς την περίθαλψη των ενδεών και των αναξιοπαθούντων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι τέτοια η «τεχνογνωσία» και η συμμετοχή της Εκκλησίας σ’ αυτό τον τομέα, που οφείλει η Πολιτεία και να την αξιοποιήσει και να την εκλάβει ως παράδειγμα αλλά και να την ενισχύσει.

Στον επίλογο της επισκέψεως ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την ευγενική πράξη του προσφέροντας, σε αυτόν και στην σύζυγό του, ως αναμνηστικό δώρο, την εικόνα του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου για να τον εμπνέει, κατά την επιτέλεση των υψηλών καθηκόντων του, τα οποία του ευχήθηκε να πραγματοποιεί με χρηστότητα και ζήλο προς δόξαν Θεού και εξυπηρέτηση του Λαού μας.