Στο Νοσοκομείο Μεταξά η Αγία Ζώνη! Πλήθος κόσμου για προσκύνηση (ΦΩΤΟ)

472

: Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες η επίσκεψη της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά.

Εκατοντάδες ασθενείς και εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το Ιερό Κειμήλιο της Ορθοδοξίας, που βγαίνει για πρώτη φορά μετά την πανδημία από το Άγιο Όρος.

Την Αγία Ζώνη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ και ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ, μαζί με συνοδεία μοναχών και ιερομονάχων της Μονής, του π. Ιωάννου Παναγιώτου προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, του κ. Δημητρίου Αλφιέρη Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Μητροπολίτη Πειραιά, του κ. Κώστα Δαντίλη διευθυντικού στελέχους της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Νοσοκομείου, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Εκεί έγινε και η πρώτη στάση για προσκύνηση από τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθως, οι κ.κ. Σεραφείμ και Εφραίμ με τη συνοδεία τους, περιέφεραν στους θαλάμους των ασθενών το άγιο θησαύρισμα της Παναγίας, υπό τους ήχους του Παρακλητικούς Κανόνα της Παναγίας.

Όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Μεταξά έζησαν όχι απλά συγκινητικές, αλλά ιστορικές στιγμές.

Μετά από περίπου 2ωρη παραμονή στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά, η Αγία Ζώνη αναχώρησε για τον Άγιο Νικόλαο Πειραιά, όπου και εκτίθεται σε προσκύνηση 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά ανέφερε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα:

Το Piraeus Press σας μεταφέρει τις πρώτες εικόνες από την επίσκεψη της Αγίας Ζώνης στο Νοσοκομείο Μεταξά:

piraeuspress.gr