Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος – Έρχονται και άλλες παραιτήσεις;

2328

Ι.Μ.ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ: Την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο υπέβαλε χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος χθες, ημέρα Πέμπτην, 17η του μηνός Αυγούστου του έτους 2023, έθεσε την παραίτησή του εκ των καθηκόντων του ως εν ενεργεία Μητροπολίτης στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και στην Ιερά Σύνοδο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος (κατά κόσμον Σωτήριος) Παπανάκος, εγεννήθη το 1931 στον Πειραιά. Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου απεφοίτησε το 1964. Εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος το 1966. Υπηρέτησεν ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας εχειροτονήθη εις τας 17 Ιουλίου 1974.

Έρχονται και άλλες παραιτήσεις;

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη παραίτηση μέσα σε λίγες ημέρες ύστερα από αυτή του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Και οι δύο Μητροπολίτες οι οποίοι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, εξελέγησαν τον Ιούλιο του 1974.

Σύμφωνα πάντως και με τα όσα ακούγονται στα δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» αναμένονται και άλλες παραιτήσεις Ιεραρχών όπως του Μητροπολίτη Φλωρινης κ. Θεόκλητου ο οποίος είναι 91 ετών αλλά και του Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου που είναι 93 ετών.

Ενώ έντονη φημολογία υπάρχει και για τον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας.