Ο Θηβών Γεώργιος στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς

333

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος, κ. Γεώργιος χοροστάτησε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ανδρώα Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, επί τη Μνήμη του Οσίου ( εορτ. 6 Μαΐου ).

Ιδρυτής της Ιεράς Μονής ο Όσιος Σεραφείμ ( 1598 ), κατόπιν υποδείξεως της Παναγίας, στους πρόποδες του όρους Ελικώνας, αντικριστά από τον Κορινθιακό κόλπο.

Η μεγάλη ευλάβεια των πιστών και τα θαύματα που επιτελεί Όσιος, έκαναν τους προσκυνητές,να αψηφήσουν τα δέκα (10 ) περίπου χιλιόμετρα λασπωμένου και ανηφορικού χωματόδρομου, για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα του… ” που αναδύει φως ” , όπως επισήμανε στο κήρυγμά του, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Τσεκούρας.

Άβατο το Μοναστήρι, για τις γυναίκες, οι οποίες από ώρα 23:30 (5/5/ 2023) – 07:00 (6/5/23),

άκουγαν με την βοήθεια της τεχνολογίας ( μεγάφωνα ) την Αγρυπνία, στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας, που βρίσκεται εκτός της Ι. Μονής.Εκεί μετάλαβαν Σώμα και Αίμα Χριστού.

Η “Απόλυση ” της Θείας Λειτουργίας, έγινε στην δαφνοστεφανωμένη εξωτερική πύλη της Ι. Μονής και στην συνέχεια, η Τιμία Κάρα του Οσίου, μετέβη στο Ι. Παρεκκλήσιο της Παναγίας,

ώστε και οι γυναίκες να έχουν την ευλογία να την προσκυνήσουν.

Ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης , κ. Ιγνάτιος (Τριάντης) διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος