Νάξος: Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Θαλλελαίου

244

Νάξος: Με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου 2022…

ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Θαλλελαίου του Ιαματικού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσυγκελεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεο Βενετσανόπουλο και τον Διάκονο Ευστάθιο Βασιλάκη, μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Θαλλελαίου στο ομώνυμο χωριό της Νάξου, όπου με την συμμετοχή κληρικών του νησιού, χοροστάτησε στον Εσπερινό και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος. Προ του «Δι’ ευχών» ο Μητροπολίτης απηύθυνε ευχές προς όλους, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Σταυροφόρο-Οικονόμο Αντώνιο Βερύκκοκο και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της Πανηγύρεως και ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανό, συμμετείχαν στην Πανήγυρη.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας Παρασκευής 20-5-2022 το θείο λόγο κήρυξε κατά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Σταυράκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι.Μ. Φανερωμένης Νάξου.