Μνημόσυνο στην Μονή Τρικόρφου για τους αδικοχαμένους αδελφους στα Τέμπτη

277

τελέστηκε στην Μονή Τρικόρφου για τις ψυχές του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2023, σε κλίμα πένθους εορτάστηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Τρικόρφου, καθώς τελέστηκε και το μνημόσυνο για την ανάπαυση των αδελφών μας που αιφνιδίως έφυγαν από τη ζωή στο δυστύχημα στα Τέμπη.
Από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστό το θλιβερό γεγονός, τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των κεκοιμημένων αδελφών από το συμβάν του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Θεσσαλία και επιπλέον προσευχόμαστε καθημερινά όλοι οι πατέρες της Ιεράς Μονής, για τους αδελφούς μας που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Με αισθήματα λύπης και οδύνης για την μεγάλη αυτή εθνική τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας, εκδηλώνουμε συλλυπητηρίους ευχές προς όλες τις δοκιμαζόμενες οικογένειες, ζητώντας στις προσευχές μας ο Πανάγαθος Θεός να τους δίνει δύναμη.

Οι προσευχές μας και η μνημόνευσή τους θα συνεχιστούν και τις επόμενες Θείες Λειτουργίες στο μοναστήρι μας, καθώς και στους Χαιρετισμούς της Παναγίας που τελούνται αυτή τη περίοδο. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί στην Παναγία μας, στη Μητέρα όλου του κόσμου, να μεσιτεύσει προς τον Υιό της ώστε να αναστηθούν το βράδυ της Αναστάσεως, μαζί με τον Ιησού Χριστό.

Τα κόλλυβα του μνημοσύνου φιλοτεχνήθηκαν από τους πατέρες της Ιεράς Μονής.

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη

Ο Καθηγούμενος
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος