Μητρόπολη Κυδωνίας για Χορταρέα: Δεν συμμετείχε στο μυστήριο – Λάθος του να περιφέρεται με ράσα

369

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήθεν συμμετοχή του Νικ. Χορταρέα με την ιδιότητα του ιερέα σε γάμο που τελέστηκε στα Χανιά η Μητρόπολη Κυδωνίας …

με ανακοίνωση που εξέδωσε, ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ναι μεν παρέστη ως προσκεκλημένος αλλά δεν έλαβε μέρος στο Μυστήριο του γάμου ούτε καν έψαλε ως βοηθός του Ιερέα.

Μάλιστα προχωρά και ένα βήμα παραπάνω αποδίδοντας στον Χορταρέα το λάθος να κυκλοφορεί με ράσα αφού όπως λέει το ανακοινωθέν της Μητρόπολης έχει αποποιηθεί του Ιερατ.σχήματος.

Τέλος εγκαλεί όσους δημοσιεύσαμε την είδηση ότι έπρεπε να τους ρωτήσουμε πριν δημοσιεύσουμε την είδηση την οποία φρόντισε να λανσάρει προς τα ΜΜΕ ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του συμβάντος, δηλαδή ο Νικ. Χορταρέας.

Ναι αλλά μείς δημοσιεύσαμε ότι είδαμε να κυκλοφορεί! Αυτά που λέει η Μητρόπολη έπρεπε να τα πει πριν ξεσπάσει ο θόρυβος όταν έγινε γνωστή ότι ο Χορταρέας ήταν στο γάμο και μάλιστα ενδεδυμένος το άγιο ράσο!

Το ανακοινωθέν της Μητρόπολης:

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανακοινώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο πρώην Ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Νικόλαος Χορταρέας ,αν και παρέστη ως καλεσμένος σε Μυστήριο Γάμου στο Παρεκκλήσι του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου στον Κουρνά Αποκορώνου, δεν είχε ουδεμία συμμετοχή εις το Μυστήριο, ούτε καν έψαλε ως βοηθός του Ιερέα.

Το λάθος ανήκει στον ίδιο τον κ. Χορταρέα ο οποίος ενώ έχει αποποιηθεί του Ιερατικού σχήματος περιφέρεται φορών ράσο, πράγμα παράνομο και μεμπτό και από την Ελληνική Νομοθεσία.

Παρακαλούμε πολύ, όσοι επιθυμούν να δημοσιεύουν παρόμοια γεγονότα, πρωτίστως να διασταυρώνουν τις πληροφορίες ώστε να μην εκτίθενται δημοσίως ως ανακριβείς προκαλώντας σύγχυση εις τους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε.

Σχετικό άρθρο: