Κορωνοϊός – Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Έχω ήδη γραφτεί στη λίστα για να κάνω το εμβόλιο

1476

: Το θέμα του εμβολίου επανέρχεται στην επικαιρότητα και για την Εκκλησία με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομο να τονίζει ότι «όλοι πρέπει να το κάνουμε (το εμβόλιο) εφόσον το επιτρέπουν οι προσωπικοί μας γιατροί, καθώς αποτελεί μια ομπρέλα προστασίας για εμάς και τον συνάνθρωπό μας».

Στο μεταξύ στην σημερινή της συνεδρίαση η Σύνοδος ασχολήθηκε και με τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις επεμβάσεις της Τουρκίας στα κατεχόμενα και την περιοχή των Βαρωσίων αλλά και με το Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου στάθηκε στο πλευρό των διωκόμενων.

Με το τέλος σε της συνεδρίασης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολιάζοντας την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης τόνισε οτι βρέθηκε η Χρυσή τομή.

Αποκάλυψε δε οτι το θέμα με την παρουσία των πιστών στους ναούς «θα είχε λυθεί, μάλιστα πιο νωρίς το θέμα», συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος «αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που “κολλάνε” και μεγαλοποιούν κάποια πράγματα. Ευτυχώς ο Πρωθυπουργός είχε κατανόηση και με την προσπάθεια και την ενότητα όλων βρέθηκε λύση που φέρνει την γαλήνη.

Θα συμμετάσχουμε στις εκκλησιαστικές Ακολουθίες με προσοχή και εφαρμογή των μέτρων, ώστε να περάσει και αυτή η δυσκολία και ελπίζουμε ότι μπαίνουμε σ᾿ ένα καινούργιο χρόνο που δεν θα έχει τόσα προβλήματα».

thepressroom.gr