Με φαναράκια έγινε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Βασιλείου στη Χώρα

279

: Με την ευχή και ευλογία του Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, τελέσθηκε από τους Εφημερίους και τον Διάκονο του Μητροπολιτικού Ναού…

ο Εσπερινός της Περιτομής του Κυρίου Ιησού Χριστού και η μνήμη του εν Αγίοις πατρός Βασιλείου του μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, στις “Κουσεγιάρες”, στην περιοχή της Λίμνης στην Χώρα.

Παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Ελένη Κοντιζά, κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης, κ. Αντώνης Κουσαθανάς και συμμετείχε πλήθος πιστών και μικρών καλαντιστών.

Ο Πρωθιερεύς του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Μαραγκός, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημασία της Δεσποτικής εορτής που δηλώνει ότι ο Χριστός υπήρξε τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, μίλησε για την ζωή του Μεγάλου Ιεράρχη και παρότρυνε τους πιστούς να διατηρήσουν τα όμορφα ήθη και έθιμα της νήσου.

Αμέσως μετά οι πιστοί άναψαν τα φαναράκια και τα κεριά τους από την ακοίμητη κανδήλα του Αγίου και λιτανευτικά μετέφεραν την εικόνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, ψάλλοντας τα κάλαντα, με την μελωδική συνοδεία των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών!

Την κυριώνυμη ημέρα μετά την τέλεση της αναιμάκτου Μυσταγωγίας και την ανάγνωση της εορταστικής εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δωροθέου Β’, τελέσθηκε η Δοξολογία του νέου έτους, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιου Μπρίγγου, ο οποίος ελάμπρυνε το Ιερό αναλόγιο με την μελωδική του φωνή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Ρουσουνέλου, του Προέδρου της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης κ. Αντώνη Κουσαθανά και του Υπολιμενάρχη Μυκόνου κ. Παναγιώτη Κατσάρα.

Στην συνέχεια ιερολογήθηκε η Αγιοβασιλειόπιτα και η κ. Ιακωβίνα Νάττιγκ “κέρδισε” το φλουρί, στην οποία ο π. Πέτρος, της προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Βασιλείου για ευλογία! Κατά την διανομή του αντιδώρου και της Αγιοβασιλειόπιτας, προσφέρθηκε στους πιστούς, το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως, που είναι αφιερωμένο στην 200η επέτειο από την εύρεση της θαυματουργού Εικόνας της Ευαγγελίστριας Τήνου και από μία Καινή Διαθήκη.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, οι πιστοί συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου Βασιλείου και την επανεθρόνησαν στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Λίμνη.