Ιωάννινα: Με τηλεφωνική κράτηση ο εκκλησιασμός τα Χριστούγεννα

1006

Ιωάννινα: Σε εγκύκλιο που εξέδωσε η Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος προτρέπει τους πιστούς να προσέλθουν στους ιερούς ναούς όπου εκκλησιάζονται…

αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους υπεύθυνους για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις ιερές ακολουθίες.

«Και σε αυτές τις ιερές (ακολουθίες ισχύουν ακριβώς τα ίδια μέτρα, θα ακολουθηθεί η ίδια τάξη και θα εισέλθει στους ιερούς ναούς ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, που πρέπει να προηγηθεί, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης στην εγκύκλιό του.

Ο Μητροπολίτης τονίζει ότι, «για την αποφυγή κάθε αταξίας και παρεξήγησης», οι πιστοί οφείλουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη συμμετοχή όσων περισσότερων πιστών.

Επιπρόσθετα, ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι θα υπάρχουν σημεία εξόδου όπου όσοι πιστοί προετοιμάστηκαν θα μπορούν να κοινωνήσουν, ενώ το αντίδωρο θα είναι ήδη συσκευασμένο για να το λαμβάνει ο κάθε πιστός μεμονωμένα.

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι όσοι πιστοί «παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθενείας, κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία, αδυναμία η βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας, να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μη θέσουν σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό τους ούτε τους συνανθρώπους τους, με σύνεση, πνεύμα υπευθυνότητας αλλά και θυσιαστικής αγάπης, που άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία της ενανθρώπησης και της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου».

Ο Μητροπολίτης τονίζει ότι όλοι πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις, καθώς και τον επιτρεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων «χωρίς παράπονα και αντιδράσεις προς διαφύλαξη της υγείας όλων των αδελφών μας, με ταπείνωση, υπακοή, προσοχή και αγάπη προς τον κάθε πλησίον μας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου:

exapsalmos.gr