Ηλείας Γερμανός: Στις 3 Οκτωβρίου θα τελέσει την τελευταία Θεία Λειτουργία ως εν ενεργεία Μητροπολίτης

148

Ηλείας Γερμανός: Την τελευταία του Θεία Λειτουργία θα τελέσει ως εν ενεργεία Μητροπολίτης την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου…

ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ο οποίος είχε υποβάλλει πριν λίγες ημέρες την παραίτησή του προς την Ιερά Σύνοδο, η οποία και έγινε δεκτή.

Ο επί 41 χρόνια Ποιμενάρχης επέλεξε την ημέρα της εις Επίσκοπον Χειροτονίας του για να αποχαιρετήσει από την θέση αυτή τους κληρικούς, τους συνεργάτες και τον λαό του.

Υπενθυμίζεται ότι, στις τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Γερμανός τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την ενέργεια αυτή η Εκκλησία της Ελλάδος εξέφρασε την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού.

Κατά τις εργασίες της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 7 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου Μητροπολίτη Ηλείας.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Βιογραφικό Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός (κατά κόσμον Ιωάννης Παρασκευόπουλος του Γεωργίου και της Κωνσταντίνας) γεννήθηκε στον Καρδαμά Ηλείας τον Φεβρουάριο του 1932 όπου ετελείωσε το Δημοτικόν Σχολείον. Το 1946 εγγράφεται εις την Επτατάξιον Εκκλησιαστικήν Σχολήν Κορίνθου και το 1953 εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφοιτήσας τον Φεβρουάριον του 1958.

Στρατευθείς υπηρέτησε επί 30 μήνες στον Στρατό ξηράς και την Αεροπορία, ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός.

Στις 8 Νοεμβρίου 1960 κείρεται μοναχός εις την Ι. Μονήν Παναγίας Σκαφιδιάς από τον Μητροπολίτην Ηλείας Γερμανόν και μετονομάζεται εις Γερμανόν. Την 20ην Νοεμβρίου του ιδίου έτους χειροτονείται Διάκονος εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καρδαμά και την 6ην Δεκεμβρίου Πρεσβύτερος εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Νικολάου Πύργου υπό του Μητροπολίτου Ηλείας Γερμανού, χειροθετηθείς Αρχιμανδρίτης. Υπηρέτησεν επ’ ολίγον ως Εφημέριος εις τις Ενορίες Βρανά – Βαρθολομιού και Σκουροχωρίου και τον Σεπτέμβριον του 1961 διωρίσθη τακτικός Ιεροκήρυξ και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσυγκελλεύων, μη υπάρχοντος Πρωτοσυγκέλλου.

Τον Μάρτιο του 1979 διορίσθηκε Α’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την 1ην Οκτωβρίου 1981 εξελέγη Μητροπολίτης Ηλείας.

Την 3ην Οκτωβρίου 1981 χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και την 24ην Οκτωβρίου ενθρονίστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης, orthodoxianewsagency.gr