Η Νάξος τίμησε την Πολιούχο της Παναγία την Χρυσοπολίτισσα

268

: Με κάθε μεγαλοπρέπεια εόρτασε την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 η Νάξος την Πολιούχο της Παναγία «Χρυσοπολίτισσα».

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο.

Τόσο στην Ακολουθία του Εσπερινού όσο και στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι κληρικοί της νήσου και ο Αρχιμ. Φιλόθεος Νικολάκης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Έπαρχος Νάξου κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Νάξου κ. Μάκης Μαυρογιάννης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομμάτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Νάξου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου κ. Μαρία Μάρκου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί λειτουργοί, αντιπροσωπείες μαθητών των σχολικών μονάδων της πόλεως και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με τις σημαίες τους και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργία τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία επί τη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης με κατεύθυνση την παραλιακή οδό της πόλεως και εν συνεχεία η λιτανευτική πομπή, διασχίζοντας τα γραφικά σοκάκια της παλαιάς αγοράς, επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό.

Αφού εψάλη η ακροτελεύτιος Δέηση, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους κλήρο και λαό, ιδιαιτέρως δε τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους συνεργάτες τους για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τους διδάσκοντες και διδασκομένους, τους οπλίτες και τα στελέχη του Α.Τ. και του Λιμεναρχείου Νάξου που επί των ώμων τους σήκωσαν την Ιερά Εικόνα, και ευχήθηκε πλουσία την Χάρη και ευλογία της Παναγίας μας στη ζωή τους.