Η Κομοτηνή κλίνει το γόνυ στο «Άξιον Εστίν» – Κλήρος και λαός υποδέχονται την Ιερά Εικόνα με τιμές

105

: Η πόλη της Κομοτηνής υποδέχεται την Ιερά Εικόνα «Άξιον Εστίν» η οποία μεταφέρεται από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην ακριτική Ελλάδα προς ευλογία ολόκληρου του Ελληνισμού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Ρεπορτάζ: Νάνσυ Νάσκου
Βίντεο: Μανώλης Δημελάς, Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στη δυτική είσοδο της πόλης όπου πραγματοποιείται η υποδοχή. Τιμές αποδίδει διμοιρία 21 οπλιτών με επικεφαλής την στρατιωτική μπάντα.

Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr) και η διαδικτυακή Τηλεόραση Pemptousia TV καλύπτουν ζωντανά με συνεργεία και ανταποκριτές την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στη Θράκη και τις Ιερές Ακολουθίες.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχoνται στην πόλη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης, οι οποίοι θα απευθύνουν και προσφωνήσεις. Αντιφώνηση θα απευθύνει ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Εικόνα έρχεται στην Κομοτηνή με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναμένεται την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, καθώς και όλοι οι Μητροπολίτες της χώρας.

Δείτε live την υποδοχή της εικόνας ΕΔΩ

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr