Η Καρδίτσα υποδέχθηκε την ιερή εικόνα της Παναγίας της «Βασιλίσσης»

315

: Στις 9 Δεκεμβρίου 2022, η Ενορία Ευαγγελιστρίας στην Καρδίτσα, εορτάζει πανηγυρικά τη .

Στα πλαίσια αυτής της ευλογημένης Σύναξης για τον εορτασμό της Θεοπρομήτορος Άννης, προς αγιασμό των πιστών, η Ενορία, με την ευλογία του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2022 την πρωτότυπη ιερά εικόνα της , που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Αγίων Αναργύρων Κρανέας.

Κατά την έλευση της ιεράς Εικόνος τελέσθηκε Δοξολογία και η ακολουθία της ιεράς Παρακκλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο την επονομαζομένη Βασίλισσα χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου. Εν συνεχεία, τελέσθηκε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η έλευση αυτή της ιεράς Εικόνος αποτελεί ιστορικό γεγονός, τόσο για την Ενορία της Ευαγγελιστρίας όσο και για την πόλη της Καρδίτσας, αφού είναι η πρώτη φορά κατά την οποία η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας «Βασιλίσσης» εξήλθε από το ναό στον οποίο φυλάσσεται.

Στην Ορθοδοξία υπάρχει εδώ και αιώνες η ευλογημένη παράδοση, να τιμάται η Παναγία με πολλές διαφορετικές ιερές Εικόνες και πολλά διαφορετικά προσωνύμια. Κάθε ξεχωριστό προσωνύμιο σχετίζεται άλλοτε με κάποιο ξεχωριστό θαύμα της Παναγίας μας, άλλοτε με τον τρόπο που απεικονίζεται και άλλοτε με τον τόπο όπου φυλάσσεται κάθε ιερά εικόνα Της.

Το βέβαιο πάντως είναι πως όλα τα προσωνύμια Της προέρχονται από την μεγάλη αγάπη και την ευλάβεια των Χριστιανών προς το πρόσωπό Της, η δε προσκύνηση και η τιμή καθεμιάς από τις ιερές Εικόνες «διαβαίνει προς το πρωτότυπο», δηλαδή στην ίδια την Παναγία μας.