Η Ιερισσός υποδέχεται την Παναγία Τριχερούσα από το Άγιον Όρος

321

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ενωμένης Ρωμιοσύνης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου…

και επ’ ευκαιρία της υποδοχής της Ιεράς Εικόνας της  από το Άγιον Όρος, η κορυφαία υμνωδός Νεκταρία Καραντζή και ο Χορός Ιεροψαλτών του Βυζαντινού και Δημοτικού Εργαστηρίου Λάρισας θα ψάλουν σε ένα ειδικό αφιέρωμα με ύμνους και ψαλτοτράγουδα.

Το αφιερώμα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιερισσού την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 στις 16:00, μετά το πέρας της Δοξολογίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 18:00 θα πραγματοποιήσει φιλική συμμετοχή στη συναυλία παραδοσιακης μουσικής που διοργανώνει η Ενωμένη Ρωμιοσύνη στην Ιερισσό.

Την 1η Οκτωβρίου, η Νεκταρία Καραντζή θα μετέχει στο πνευματικό αρχονταρικι που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην Αρναία, μιλώντας για τον Γέροντά της, Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Στο πνευματικό αρχονταρίκι θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίου Χριστοφόρου Αρναίας με θέμα «Η συμβολή των σύγχρονων Γερόντων στη πνευματική πορεία της ζωής μας».

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τη Νεκταρία Καραντζή.

Διοργάνωση: ΕΡΩ

Η Ενωμένη Ρωμιοσύνη ανακοινώνει το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Αναλυτικά:

30 Σεπτεμβρίου

15:30 Αναχώρηση όλων των προσκυνητών από τα ξενοδοχεία με κατεύθυνση την κεντρική προβλήτα( μουράγιο) παραλία Ιερισσού.

16:00 Υποδοχή Ιεράς Εικόνας Παναγίας Τριχερούσας (πιστό Αντίγραφο) από το Άγιο Όρος. Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου- Δοξολογία.

Ομιλια από τον Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη με θέμα: «Ο πολύαθλος Εθνοιερομάρτης Χρυσόστομος Μητροπολίτης Δράμας- Σμύρνης».

18:00 Έναρξη Συναυλίας ( Ιερισσό ) με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη.

Πέρας Συναυλίας . Επιστροφή στα ξενοδοχεία.

Η Υμνωδός Νεκταρία Καραντζή θα συμμετέχει στις παραπάνω εκδηλώσεις με ύμνους και τραγούδια για την Παναγία. Επίσης θα συμμετάσχει Χορός Ιεροψαλτών από το “Βυζαντινό και Παραδοσιακό Εργαστήρι” Λάρισας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από Ελλάδα και Ρουμανία ( Μολδοβλαχία).

Η παρουσία των προσκυνητών στα δρώμενα είναι υποχρεωτική και παρακαλούμε θερμά να υπάρχει συνέπεια χρόνου ειδικά στην Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας!!!

Υ.Γ Το βραδινό γεύμα (στις 30/09) θα σας δοθεί σε πακέτο. Δεν θα υπάρχει μπουφές σε κανένα ξενοδοχείο.

1 Οκτωβρίου

08:30 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία προς το λιμάνι της Τρυπητής ( απέναντι από Αμμουλιανή) μόνο για όσους ήρθαν στις 29/09.!!!

09:00 Απόπλου για την 1η Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος μόνο για όσους ήρθαν στις 29 Σεπτεμβρίου . Προσκύνηση Ιερών Λειψάνων . Επιστροφή. Μεσημεριανό γεύμα.

13:30 Αναχώρηση 2ης Κρουαζιέρας από το λιμάνι της Τρυπητής για όσους ήρθαν στις 30 Σεπτεμβρίου. (Παράκληση να πάρετε έγκαιρα το μεσημεριανό γεύμα ώστε να είστε στην ώρα σας στο λιμάνι.)

17:45 Πνευματικό Αρχονταρίκι με θέμα «Η συμβολή των σύγχρονων Γερόντων στη πνευματική πορεία της ζωής μας». Ομιλητής Αρχιμανδρίτης Παίσιος. Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίου Χριστοφόρου Αρναίας.Η ομιλία θα λάβει μέρος σε χώρο ξενοδοχείου που θα σας ανακοινωθεί αργότερα.

Βραδινό Γεύμα.

20:45 Έναρξη χοροεσπερίδας – γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα .

* Επίσης στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα υπάρξει και σύντομη ομιλία (15 λεπτά) για τον Άγιο Πορφύριο από την Υμνωδό Νεκταρία Καραντζή.( Το ξενοδοχείο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πατρός Παϊσίου και της Υμωδού Νεκταρίας Καραντζή καθώς και το παραδοσιακό γλέντι θα ανακοινωθεί αργότερα από τους Υπεύθυνους).

* Τα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα από 14:00-17:00 σε χώρο ξενοδοχείου που θα σας ανακοινωθεί αργότερα. Γι’ αυτό το λόγο τα εγγεγραμμένα μέλη πρέπει να συμμετέχουν στην πρωινή Κρουαζιέρα.

2 Οκτωβρίου

Πρωινό γεύμα παράδοση κλειδιών στις Υποδοχές (ρεσεψιόν) των ξενοδοχείων και αναχώρηση με τις αποσκευές από τα ξενοδοχεία περίπου στις 08:00-08:15 .

Ακολουθεί ο Κυριακάτικος Εκκλησιασμός που θα λάβει μέρος πιθανώς σε εξωτερικό χώρο. Μετά το πέρας του Εκκλησιασμού δεν επιστραφούμε στα ξενοδοχεία!!!!!

Για το μέρος του Εκκλησιασμού θα σας δοθούν πληροφορίες από τους Υπεύθυνους. (Για όσους θα μεταλάβουν μπορούν να πάρουν μαζί τους ένα ελαφρύ πρωινό για μετά τον εκκλησιασμό). Στον εκκλησιασμό πρέπει να παραβρεθούν όλοι οι Προσκυνητές της Συνάξεως

Αμέσως μετά τον Εκκλησιασμό ακολουθεί ομιλία με θέμα : «Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης».

Ομιλητής: Αρχιμανδρίτης Αρσένιος. Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Μολυβδοσκέπαστου Κονίτσης . Πέρας ομιλίας.

Λήξη 6ης Πανελλήνιας Συνάξεως ΕΡΩ. Αναχώρηση από το μέρος που θα πραγματοποιηθεί ο Εκκλησιασμός.

Όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε κατά την επιστροφή και το Μοναστήρι στη Σουρωτή.

ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΑΊΘΡΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ θα ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους για τις λεπτομέρειες αλλαγής του προγράμματος Εκκλησιασμού.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΉΡΗΣΗ: Την Παρασκευή 30/09 θα δίνονται δωμάτια μέχρι τις 14:30. Έπειτα θα δοθούν δωμάτια μετά το πέρας της Συναυλίας. Παρακαλούνται όλοι οι προσκυνητές να μην καθυστερούν να παραβρεθούν στις ομιλίες διότι δεν είναι σωστό να περιμένουν οι Πατέρες που θα μιλήσουν να μαζευτεί ο κόσμος.

(Οι ακριβείς ώρες λειτουργίας των εστιατορίων θα σας ανακοινωθούν από τους Υπεύθυνους και τη Υποδοχή των ξενοδοχείων).

Θερμή παράκληση για προσευχή από όλους τους Προσκυνητές.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΡΓΥΡΗΣ (κιν. 697 45 37 354)