Η εορτή του Ευαγγελισμού στην Ι. Μ. Καστοριάς

2750

Μητρόπολη Καστορίας: Η θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και η εθνική εορτή της επαναστάσεως του 1821 εορτάζεται πανηγυρικά στην αγία μας Εκκλησία, η οποία τιμά και γεραίρει την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας.

Έτσι και στην Καστοριά, επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων απετέλεσε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς το πλήρωμα του οποίου, τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, υπεδέχθη με συγκίνηση τον νεό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού κατά την οποία συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος και ο επιχώριος Επίσκοπος κ. Σεραφείμ. Οι δύο Μητροπολίτες προσφώνησαν και ευχήθηκαν στον νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη, ο οποίος εν συνεχεία κήρυξε τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμη ημέρα, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και οι Ιερείς του Ιερού Ναού.

Παρούσες ήταν και οι αρχές του τόπου. Αντί κηρύγματος, αναγνώσθηκε από τον Αρχιμ. Στέφανο Σχοινά η εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη ευσήμω εορτή του Ευαγγελισμού.

Τέλος, οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στον χώρο της παρελάσεως, αφού πρώτα τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια των αγώνων της Πίστεως και της Πατρίδος και απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες αυτούς του Έθνους.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ