Μέχρι τέλος του μήνα παραιτούνται 3 Μητροπολίτες!

21477

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλαδική Εκκλησία!

Σύμφωνα με συνοδικές πηγές, μέχρι το τέλος του μήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος φέρεται να έχει εξασφαλίσει τις παραιτήσεις ακόμη τριών Μητροπολιτών, οι οποίες και προφανώς θα γίνουν δεκτές στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Εκτός από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, που ανακοίνωσε επισήμως την παραίτησή του, αναμένεται να υποβληθούν στη Σύνοδο οι παραιτήσεις του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητου, ετών 91, του Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Τίτου, 92 ετών, και Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, 93 ετών.

Οι τέσσερις Μητροπολίτες έχουν ήδη υποβάλει ή αναμένεται να υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου και Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο τις παραιτήσεις τους. Οι εκλογές των τεσσάρων νέων Μητροπολιτών αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι συνοδικές πληροφορίες θα γίνουν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου.

Υπάρχουν έντονες φήμες και για μία πέμπτη Μητρόπολη που ενδέχεται να έχει μείνει κενή μέχρι τότε, τη Μητρόπολη Μαντινείας, καθώς ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά θέματα υγείας.

orthodoxtimes.gr